Stilling: Evisdom > skjønnhet >

Hva er Jojoba Oil?

Jojoba olje er en olje utvunnet fra frø av jojoba busk. Den er en flytende voks, og har et bredt spekter av formål, blant annet som en soppdreper, en fuktighetskrem, en booster menneskelige talg, og som grunnlag for en rekke produkter i kosmetikkindustrien.

Jojoba , Simmondsia chinensis , er en liten busk innfødt til ørkener av Southwestern USA, og det nordlige Mexico. Det er også noen ganger referert til som kinin mutter, coffeeberry, vill hassel pignut, hjort mutter og geit mutter. Det blir en god kilde til mat for mange dyr hele året, der mange av navnene kommer fra. Det vitenskapelige navnet, chinensis , kommer fra en misforståelse av botaniker Johann Link. Han leste forkortelsen Calif som ble tatt med et eksemplar sendes til ham ved et felt botaniker som leser Kina , og så kalte den basert på det. På grunn av reglene for taksonomi, må det opprinnelige navnet brukes, fører til et litt misvisende tilnavn.

Jojoba kan vokse opp til 6 meter (2 m) høy. Den har ovale blader, som er en voksaktig grayish grønt. Blomstene er gulaktig grønne og har ingen reelle kronblad. Frukten inneholder en hard mørkebrune frø, som er hva jojobaolje er hentet fra, og som også spist av kaniner og ulike gnagere. For de fleste pattedyr, men er jojobaolje enten giftig eller en sterk avføringsmiddel.

De fleste vegetabilske oljer er triglyserider, og handler ganske likt til hverandre. Jojobaolje, derimot, er en veldig lang rett kjede voks ester, og gjør det mer ut som hvalolje eller menneskelig sebum. Av denne grunn, da hvalfangst forsvant og erstatter hvalolje ble søkt, jojobaolje ble umiddelbart Latched på som en av de beste erstatninger.

Når jojobaolje er raffinert, den har ingen lukt eller farge, og ikke tendens til å oksidere. Dette gjør det en stor transportør olje for parfyme, og gjør det også en stor fuktighetskrem. Markedet for jojobaolje har fortsatt å øke slik fangst har avtatt, og behovet for disse oljene har vokst, og plantasjene har vært etablert i en rekke tørre klima utenfor Nord-Amerika, inkludert Israel, Peru og Argentina.

Jojoba har mange ulike bruksområder, begge i sin raffinerte klare tilstand, og i sin naturlige Golden State. Det er en utrolig stabil olje, så bekymrer harskning er minimal. Det er lett å bruke jevnt, og ikke fordamper ikke slik de fleste vannbaserte kremer vil. Den kan brukes som et svært grunnleggende hair conditioner, eller de kan legges til eksisterende conditioner. Det bidrar til å gjøre tørrere hår shinier, og også fuktighetsgivende å hindre flass. Jojoba olje er også ofte brukt som en fuktighetskrem for både ansikt og hender, igjen enten alene eller i tandem med en eksisterende fuktighetskrem. Jojobaolje fungerer også som en utmerket prep olje for barbering, massasje olje, leppebalsam, og make-up remover.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------