Stilling: Evisdom > skjønnhet >

Hva er Shea Butter?

Shea smør, også kjent som Shea nut butter, er en naturlig forekommende fett finnes i frukt Shea trær. Smøret trekkes ut ved hjelp av knusing eller koking. Mens Shea Butter har et bredt spekter av applikasjoner, det kanskje mest kjente bruker er medisinsk og kosmetisk.

Shea smør har et rykte for å være en god fuktighetskrem og bløtgjøringsmiddel fordi det inneholder vitamin A, E og F og fordi det er lett absorberes inn i huden mens nedtoningen det. I motsetning til andre fettstoffer, betyr ikke det etterlate en fet eller oljete rester. Forbrukerne vil sannsynligvis finne produkter som inneholder Shea smør bak kosmetisk tellere som tilbyr akne, arr, brannsår, kløe, utslett, eksem, leppe, barbering irritasjon, tørr hud, psoriasis, stretch mark, rynker og huden misfarging behandlinger. Den kan også finnes i produkter som sunblock på grunn av sin naturlige Ultrafiolett (UV) lys beskyttelse egenskaper.

smøret er ofte inkludert i kostbar kosmetikk for sin beroligende og revitaliserende egenskaper, men også fordi produsenter kan kreve en noe høyere pris for varer som inneholder ingrediens. Produsenter av sjampo og balsam, for eksempel, kan øke prisene basert på Shea smør ingrediens. Smøret kan bringe nye elementer i håret produktene som det normalt ikke ville ha, fordi den kan fungere som en dyp fuktighetsgivende agent, flass reliever, hår skyllemiddel eller kan markedsføres å stoppe håret brekker.

Shea smør's medisinske formål har vært kjent gjennom historien også. Det er blitt ryktet å fungere som en anti-inflammatorisk agent og har vært kjent for å fremme blodsirkulasjonen og regenerering av celler. I Nigeria er bruken forfremmet til kontroll bihulebetennelse og økt nesetetthet lettelse. Smøret brukes i og rundt neseborene slik at bløtgjøringsmiddel egenskaper slapp ansiktshud og lettere å puste.

Selv om fargen ikke er den avgjørende faktor av Shea smør og renhet på grunn av varierende mutteren pigmentering, kan man få et generelt bilde av en gruppe med smør og renhet ved å undersøke dens farge. Rå smør er en kremet grayish gul farge. Raffinert smør eller smør som har mistet noe av sin renhet, er lettere enn rå smør. Meget behandlet smør, med tvilsomme rene komponenter, er ren hvit. I tillegg er rå smør trolig ha en duft knyttet til den, mens raffinerte smør er vanligvis luktfritt.

Hvis du virkelig høste fruktene av et produkt som inneholder Shea smør, bør forbrukeren se på etikettene på produktene nøye. Produkter som listen Shea smør som en av de første ingrediensene er mer sannsynlig å ha en betydelig andel av smøret i formelen sin. Forbrukerne bør også forskning produsenter 'raffinering teknikker for å sikre at et produkt inneholder en høy kvalitet på smør som ingrediens.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------