Stilling: Evisdom > miljø >

Hva er et Cassowary?

cassowary er den tredje største fuglen i verden, og bosatt på fastlandet i Australia og på New Guinea. To underarter lever i New Guinea, Nord Cassowary og Dwarf Cassowary. Den tredje art, Double-Wattled eller Southern Cassowary, bor både i Nord-Australia og Ny Guinea. Av disse artene er det sørlige og nordlige begge regnet truet, og den australske regjeringen har brukt mye tid og krefter på å beskytte sine leveområder. Det er svært få fange cassowaries i Australia, bare ca 40 totalt.

Det cassowary har et slående utseende. Kroppen fjær er en dyp sort, og nakken er vanligvis lyse blå. Fuglen har et kronet benete hodet kalt Casque, som er nyttig for å fjerne kratt som det skritt gjennom lave greiner. Deres utseende er sammenlignbar med dinosaurene som de kan ha ned. Spesielt deres skarpe, tre toed klør ligne oviraptors og velociraptors.

Cassowaries er ganske høye, den største stående 6 fot (1,82 m), og kan veie opp til 130 pounds (ca 59 kg). Fuglene er også raske løpere og har blitt klokket på over 30 mph (48,27 KPM) på korte avstander. De kan også hoppe 5 fot (1. 52m) i luften. Dvergen variasjon er omtrent halvparten av størrelsen på Sør-og Nord-typer, og er mindre aggressive.

Disse fuglene er enslig, noe som er like godt for mennesker. Det har vært noen siste opptak på en cassowary angrep av flere mennesker som resulterte i dødsfallet til en dyrepasseren. Vanligvis vil en cassowary vanligvis angripe hvis provosert, men siden de er så uforutsigbare og potensielt dødelige, er det nå dyreliv områder som forbyr menneskelig oppføring. De fleste av de innspilte angrep, derimot, er provosert angrep på hunder.

Med ytterligere habitat inngrep, det ser ut til at cassowary kan også være å miste sin frykt for mennesker. Det har vært en oppsving i antall cassowary /menneskelig samhandling. Flere og flere cassowaries ut til å være vandrende inn i bebodde områder, skape potensielle problemer.

Når forlatt helt alene i naturen, kan cassowary leve for i overkant av 50 år. Den uhindret områder i Nord-Australia og Ny Guinea gir et utmerket kosttilskudd rekkevidde for de altetende fugler. De vil spise frukt, insekter, øgler, slanger og smågnagere, og regnes som gode jegere.

Ulikt EMU, som kan være veldig føyelig, ingen er opptatt av å dyrke eller rase cassowaries selv om den potensielle Faren har lansert en turist industrien for å vise fugler fra beskyttet innstillinger. Den temperament av cassowary har motløs gründere fra å forsøke å markedsføre sine svært stor, grønn-blå egg, som er 3-5 inches (7-12 cm) i lengde.

Som med mange fugler, vil ikke cassowary kvinnelige ikke heve sin unge. I stedet ruger hannen fuglen eggene for cirka to måneder og tar vare på babyer i ca ni måneder etterpå. Den cassowary anses fullt vokst til om lag tre år gammel, og parring begynner på nå modenhet. Den cassowary er monogame, slik at et par kan nyte et 40-års "ekteskap" når mennesker ikke forstyrrer.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------