Stilling: Evisdom > miljø >

Hva er en Prairie Vole?

A Prairie Vole er et lite pattedyr som finnes i Nord-Amerika. Disse dyrene har pels som er grå og brun på toppen av sin kropp og gule pelsen på bunnen. Deres ører og hale er korte, og de har raske bevegelser.

Dette dyret er også kjent som Microtus Ochrogaster, som oversatt til små øret, bellied gul. Prærien Vole er funnet i grassletter i Canada og USA. Prærien Vole blir betraktet som en pest hvis de bor i byer, som de er aktive burrowers. En bakgård eller hage med Voles har en rekke små hull og underjordiske tunneler.

Prærien Vole er aktiv hele året, uten dvalemodus periode. De bor i underjordiske tunneler og hulene. Tunnelene kan vokse til å bli ganske lenge og er vant til å få tilgang til mat, mens skjul mot rovdyr.

Det Vole er et sosialt dyr, som lever i kolonier eller store, multi-familiegrupper. Mange forskere har lagt merke til svært menneskelige oppførsel når i grupper. De er aktive om dagen i kaldere vær, men ellers er nattaktive.

Forventet levealder for en Vole er ikke mer enn to år. Dette skyldes det store antallet rovdyr, som omfatter hauker, rev og slanger. De er planteetere, hovedsakelig spise gress, røtter og bark.

Voles vanligvis rase på høsten og våren og er monogame. Disse par form livslang obligasjoner, dele alle foreldres ansvar, grooming og reir. Den Vole par er uvanlig som de fortsetter å bo sammen, selv utenfor paringssesongen. Dette partnerskapet omfatter ikke sin seksuelle atferd. Voles har vært kjent for å ha sex med andre Voles, og deretter vende tilbake til sine primære samarbeidspartner.

Det tar 20 til 30 dager å produsere et kull med to til syv babyer. Åtte dager etter fødselen, babyene åpne øynene deres. Antall babyer i et kull avhenger av tilgjengeligheten av ressurser og mors alder. Hver kvinne vil ha to eller tre kull på babyer og de vil gjerne bo i samme reir for dem alle.

Det Vole er territorielle dyr, og markerte det med urin og andre kroppslige sekreter. Når du nærmer deg en utfordrer eller en fiende, stiger de opp på forpotene deres, flytte hodet frem i en aggressiv holdning og chatter tennene. Dette er vanligvis sett i paringssesongen.

Prærien Vole er ofte kilden til problemet studien på grunn av sin monogame vaner og sosialt samspill. De er relativt enkle å få tilgang til og kan tilby et vell av informasjon og innsikt i løpet av sitt korte liv. Bruken av små kameraer inn i reir har satt forskerne å utvide sine kunnskaper om denne gruppen enormt.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------