Stilling: Evisdom > helse >

Hva er noen glutenfrie matvarer?

Gluten er et protein utvunnet av hvete og andre korn ved å vaske stivelsen ut av korn. Folk som ikke kan ordentlig fordøye gluten lider av cøliaki, en betennelsestilstand i tynntarmen. De som lider av cøliaki må forbruke kun glutenfrie matvarer.

Selv folk som følger et glutenfritt kosthold kan ikke forbruke noe laget av hvete, rug, bygg eller-inkludert alle kommersielt forberedt kaker og bakverk-det er andre korn og mel som ikke inneholder gluten. Disse glutenfri mat inkluderer bokhvete, mais, potetmel, ris, arrowroot og soya. Flere og flere kaker, kjeks og frokostblandinger er nå laget som glutenfri mat, noe som gjør dem egnet for alle. Det har vært mye debatt om hvorvidt folk etter et glutenfritt kosthold kan spise havre. Pure havre er glutenfri mat, men det kan være vanskelig å finne dem, som de fleste havre er på et punkt i kontakt med hvete, og er derfor betraktet som "forurenset".

fleste melkeprodukter er glutenfri mat, med unntak av litt ost sprer seg, noen flavored melker og sauser. Kjøtt er glutenfri mat med mindre forberedt med batter eller altfor bearbeidet, slik som i tilfellet med pølser. Kjøtt paier, frosset kjøtt og kylling kjøttkraft vanligvis inneholder gluten i noen eller annen form, og de er best unngås.

Det samme gjelder for frukt, grønnsaker og nøtter. Med mindre sauser, stivelse, har eller fortykningsmidler blitt lagt til, alle av dem er naturlig glutenfrie matvarer. Det er imidlertid blitt mer og mer vanlig å legge hvetemel til hermetisk frukt og grønnsaker. Dette brukes som en behandling hjelpemiddel eller en perm, og er ikke alltid nevnt tydelig på etiketten. For å unngå dette, butikk for kjente merkevarer som inkluderer en detaljert etikett eller kun kjøpe boks grønnsaker som er tydelig merket som glutenfrie matvarer.

Bortsett malt eddik, nesten alle sauser er glutenfrie matvarer. Dette inkluderer tomatpuré, tahini, lønnesirup, og mange salatdressinger. Urter og krydder, med mindre blandet med kunstige smakstilsetninger som inneholder gluten, er også akseptable.

Når det gjelder drikkevarer, bør øl bli den første til å unngå. De fleste andre alkoholholdige og alkoholfrie drikker er glutenfritt, selv om de er laget av bygg eller malt ikke inneholder gluten. Mange bearbeidet mat, som for eksempel soya saus og pai fyllinger, kan inneholde gluten uten å spesifisere dette i etiketten. Dette bør oppfordre de som leter etter glutenfrie matvarer til å bruke bare ferske ingredienser og være mer oppmerksom på hva som er i maten de spiser.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------